Metro Station in Sofia, Bulgaria 12,400 sqm  2,440 sqm  Level B3 to Level 1  10m Sofia, Bulgaria Published MTR Station Project : MTR Station  Site Area :              Total Building Area :        Floors:                            Height :                           Location :                            Status : Type : Site Plan for MTR Station Persepctive view toward MTR Station from the Southwest Section Drawing of MTR Station Section Drawing of MTR Station
Design Concept The    context    at    present,    in    which    the    station    20    and    its    park    will    be    located,    is    underdeveloped    with    expectation    of    future development.   By   concerning   it,   the   most   important   design   aspect   was   to   set   a   benchmark   of   the   future   surroundings   near   ‘station 20’.   Hence,   the   design   was   initiated   with   scheming   for   a   landmark   that   the   city   of   Sofi   a   would   make   for   the   unique   identity.   The culture   and   traditional   elements   are   too   much   there   in   it   already.   The   modern   design   with   its   tradition   is   way   too   complicated   to make   architecture   elements   for   a   single   station.   So   that   we   agreed   to   follow   the   context   of   the   site   and   transform   the   initiated design elements into organic forms which will be easily mingled into the environment.
By   the   functions   of   the   station   and   its   landmark   role   in   the   city,   we   created   public   open   spaces   to   enhance   the   aesthetic   beauty   of the   station   as   if   it   is   an   art   work.   The   station   will   be   the   place   where   people   come   and   go   everyday   for   their   commute.   It   is   to   be   the park   for   people   to   jog,   walk,   meet,   ride,   rest,   meditate,   and   play   and   listen   to   music.   Activities   near   ‘station   20’   are   in   our   imagination yet it is to be realized by its openness.
The   station   area   is   stretched   from   the   south   to   the   north.   People   coming   to   the   station   or   the   park   will   approach   from   those   two directions.   The   roof   was   formed   to   show   different   shapes   when   people   look   at   the   building   from   the   direction   they   come.   That’s why   the   declination   of   roof   was   initiated   from   the   beginning   of   the   conceptual   design.   Finally,   it   creates   the   two   major   views   from the   south   and   the   north.   The   road   for   car   traffi   cs   was   divided   into   two   directions   along   side   of   the   station   from   the   east   to   the   west. As   the   speed   limit   will   be   set   for   these   roads,   there   will   be   possible   traffi   c   lights,   and   lane   merging   areas   for   drop   off   to   help   limit car   speed   for   public   access   to   the   station.   Inside   the   station,   the   high   ceiling   and   passenger   bridge   were   designed   for   its   open   space of   the   station   not   only   by   saving   day   light   and   heating   energy   cost   during   cold   seasons   but   also   its   communication   with   the   nature surrounding. The center structural connections of the two wings of the roof    will    allow    the    installation    of    systemized    glass    brise-soleils    to    provide    the    necessary    shade    during    the    summer    time    by mechanical control. Required   way   finding   signs   will   be   placed   on   the   fl   oors   and   walls.   Especially   the   circulation   of   the   passenger   movement   is   very   clear by   separating   passengers   to   the   centre   and   to   the   airport.   Thus,   it   splits   inbound   and   outbound   by   passengers’   destination. Therefore   the   signage   locations   will   be   noticeably   obvious   and   clear   with   their   installations.   The   station   20   will   create   unique   and special characteristics in the world by its aesthetic form. We believe in its pioneering role in the region.
      Station 20      
Home          Contact
© 2016 TheeAe LTD. All rights reserved.
TheeAe Design service includes interiors for office design, coffee shop design, restaurant design, lobby design, shopping mall design and for architectural works, library design, office tower design, hotel design, museum design, church design, master planning, apartment tower design, house design etc. (建築設計, 商场設計, 裝修設計, 室內設計, 辦公室設計, 건축설계, 호텔설계, 쇼핑센터 설계, 사무소 인테리어 설계 및 시공)
Metro Station in Sofia, Bulgaria
12,400 sqm 2,440 sqm Level B3 to Level 1 10m Sofia, Bulgaria Published MTR Station
Project : MTR Station Site Area :             Total Building Area :       Floors:                           Height :                          Location :                           Status : Type :                            
Site Plan for MTR Station Persepctive view toward MTR Station from the Southwest Section Drawing of MTR Station Section Drawing of MTR Station
MTR STATION
Design Concept The   context   at   present,   in   which   the   station   20   and   its park   will   be   located,   is   underdeveloped   with   expectation of     future     development.     By     concerning     it,     the     most important   design   aspect   was   to   set   a   benchmark   of   the future   surroundings   near   ‘station   20’.   Hence,   the   design was   initiated   with   scheming   for   a   landmark   that   the   city of   Sofi   a   would   make   for   the   unique   identity.   The   culture and   traditional   elements   are   too   much   there   in   it   already. The     modern     design     with     its     tradition     is     way     too complicated   to   make   architecture   elements   for   a   single station.   So   that   we   agreed   to   follow   the   context   of   the   site and   transform   the   initiated   design   elements   into   organic forms which will be easily mingled into the environment.
By   the   functions   of   the   station   and   its   landmark   role   in the   city,   we   created   public   open   spaces   to   enhance   the aesthetic   beauty   of   the   station   as   if   it   is   an   art   work. The   station   will   be   the   place   where   people   come   and go   everyday   for   their   commute.   It   is   to   be   the   park   for people   to   jog,   walk,   meet,   ride,   rest,   meditate,   and   play and   listen   to   music.   Activities   near   ‘station   20’   are   in our imagination yet it is to be realized by its openness.
The    station    area    is    stretched    from    the    south    to    the north.    People    coming    to    the    station    or    the    park    will approach    from    those    two    directions.    The    roof    was formed   to   show   different   shapes   when   people   look   at the   building   from   the   direction   they   come.   That’s   why the   declination   of   roof   was   initiated   from   the   beginning of   the   conceptual   design.   Finally,   it   creates   the   two   major views   from   the   south   and   the   north.   The   road   for   car traffi   cs   was   divided   into   two   directions   along   side   of   the station   from   the   east   to   the   west.   As   the   speed   limit   will be    set    for    these    roads,    there    will    be    possible    traffi    c lights,   and   lane   merging   areas   for   drop   off   to   help   limit car    speed    for    public    access    to    the    station.    Inside    the station,    the    high    ceiling    and    passenger    bridge    were designed   for   its   open   space   of   the   station   not   only   by saving    day    light    and    heating    energy    cost    during    cold seasons    but    also    its    communication    with    the    nature surrounding.    The    center    structural    connections    of    the two wings of the roof   will   allow   the   installation   of   systemized   glass   brise- soleils     to     provide     the     necessary     shade     during     the summer time by mechanical control.
Required   way   finding   signs   will   be   placed   on   the   fl   oors and    walls.    Especially    the    circulation    of    the    passenger movement   is   very   clear   by   separating   passengers   to   the centre    and    to    the    airport.    Thus,    it    splits    inbound    and outbound     by     passengers’     destination.     Therefore     the signage    locations    will    be    noticeably    obvious    and    clear with   their   installations.   The   station   20   will   create   unique and   special   characteristics   in   the   world   by   its   aesthetic form. We believe in its pioneering role in the region.
      Station 20      
Home   Project          Contact
© 2016 TheeAe LTD. All rights reserved.