THEEAE Architects Shopping Center Persepctive
55,270 sqm Existing and New to be determined B2 Level to Level 15 & Roof Garden 60m Adelaide, Australia Published
Building Description Site Area :             Total Building Area :       Floors:                           Height :                          Location :                          Status :
Design Summary The   city   of   Adelaide   is   a   small,   but   its   development   is   largely   focused   on   people   who   live   in.   The   keen   effort   to   preserve   current RAHsite   heritages   has   been   pursued   for   this   new   development.   We   believe   the   outcome   will   bring   people   to   the   past   in reflection of history and memory where they have been raised and lived for. In   regards   to   the   cultural   and   educational   precinct   of   the   Adelaide   city   plan,   the   major   concern   for   the   design   was   not   only   to bring    people    to    the    new    squares    for    sports,    movie,    festivals,    meetings,    and    so    on,    but    to    give    chances    of    learning    and experiencing   the   history   and   culture   of   the   city   as   well.   For   this   purpose,   we   divide   the   site   into   two   major   functions   as residential   and   educational   zone   by   employing   the   River   Torrens   to   separate   the   site   as   a   symbolic   icon   of   the   past,   as   if   Kaurna community   has   been   arrived   into   the   site.   The   symbolized   river   will   bring   moisture   to   the   dry   land   with   the   place   for   people   to jog and enjoy the historical value of the site. The   function   of   the   site   has   been   contextually   developed   by   the   existing   neighbor.   The   students,   residents,   visitors   and   bikers around   the   current   site   are   considered   together   as   user   groups.   In   order   to   enhance   its   basic   users’   need,   we   employed   the voices   of   public   from   the   strategy   survey   of   the   inner   Adelaide   report   to   develop   the   programs   of   the   site,   those   of   which   are small bars, shopping booths, sky view restaurant, and comfortable street furniture. Through   its   expression   of   the   functional   and   symbolic   design   development,   we   believe   that   its   emotional   realm   of   the   past   and its   natural   uniqueness   of   the   current   buildings   functions   will   be   rewarded   well   educationally   and   socially   bringing   attention   to people.
The summary of the design strategy 1. A   civic   and   cultural   place:   Public   Square   is   important   aspect   at   this   RAHsite   as   the   civic   &   cultural   hub   in   the   region.   Our design   has   been   driven   by   creation   of   the   multi-functional   square   which   will   be   used   for   ‘Movie   Night’,   ‘Skating   &   Jogging’, ‘Farmers’   Market   &   Events’,   and   ‘Concert   &   Festival’.   People   will   watch   movie   and   other   events   in   the   square   and   even   from the   Hotel   guests’   rooms.   These   basic   functions   will   enhance   the   civic   and   cultural   experience   of   Adelaide   to   visitors   as   well as   residents   in   the   town.   Thus,   the   square   will   provide   a   place   for   university   students   for   skate,   concert,   basketball, badminton etc. 2. Best   practice   in   sustainable   design:   The   RAHsite   has   been   designed   with   sunken   restaurants   and   shops   with   open   court yard   in   the   Lower   Square   for   less   energy   consumption   during   life   cycle   of   the   building.   The   Podium   Link   of   the   museum and   attached   common   area   (Sub-core)   will   reduce   the   heat   transmittance   to   the   building   by   green   roof   system,   and   they will   collect   water   to   reuse   for   irrigation.   Moreover,   overall   site   disturbance   for   construction   is   minimized   by   its   design   scope optimized   to   maintain   existing   condition.   Apart   from   these   aspects,   the   proposal   suggest      convenient   approaches   for   bus riders   and   bikers   by   limiting   private   car   access   to   the   site   and   providing   shower   booths,   bicycle   parking,   and   bars, restaurants, etc. 3. Enhanced   connectivity   to   the   City   and   its   context:   In   addition   to   the   museum   by   adaptive   reuse   of   the   heritage   buildings for   the   community,   the   open   squares   will   bring   people   from   the   south   and   the   west   through   its   open   landscape   with mosaic   patterned   floor   and   attract   students   for   sports.   Approaches   from   the   east   of   the   Park   Land   will   bring   bikers   to enjoy   the   public   shower   booths.   Thus,   Sky   Lounge   at   the   hotel   will   give   those   people   the   view   of   the   city   and   Botanic Garden   with   a   cup   of   coffee.   By   these   functions,   the   new   site   enhances   the   uses   with   its   context   for   residents,   students   and visitors. 4. Public   open   space   as   an   extension   of   the   Park   Lands:   In   order   to   create   different   realm   of   open   space,   the   main   approach from   the   east   where   the   Park   Lands   located   closely   is   used   as   a   catalyst   to   connect   to   another   set   of   nature.   Our   design intended   to   provide   a   resting   place   to   the   majority   of   people   from   the   Park   Land   believing   that   they   will   need   a   breeze   to take   a   rest.   By   the   moment   they   enter   the   open   area   through   the   hotel   podium   link   above,   they   will   find   two   enormous squares open to their sight with the minimized river Torrens and various choices of beverages, food or coffee to select.  5.    Respect   for   the   Site’s   cultural   and   built   heritage   through   adaptive   reuse   &   innovative   new   uses   :   The   existing   architecture pertaining   to   the   culture   and   the   history   of   the   city   is   mainly   preserved   in   our   proposal.   The   functional   program   of   the   site is   respectfully   developed   to   improve   uses   of   the   heritage   by   the   Podium   Link   with   gallery   area   which   connects   to   the   Lower Square.   The   gallery   itself   is   to   link   separate   museum   functions   such   as   History   of   Hospital,   History   of   Kaurna   Community, and   Before   &   After   European   settlement.   The   basement   link   also   leads   people   to   the   Lower   Square   which   is   symbolically employing   Indigenous   art   from   Kaurna   community   such   as   floor   patterns,   patterned   shop   façade,   and   nature   contour   form of   the   podium   link.   People   who   visited   the   museum   will   exit   the   podium   link   with   a   great   amaze,   once   they   realize   the   new development is expressed in another architectural language in the public area. 6.    An   economically   viable   proposal   that   supports   the   East   End   Precinct,   the   City   of   Adelaide   and   South   Australia:      For   the viable   development,   our   design   proposes   additional   students   housing   and   history   &   heritage   research   center   for   the university   and   the   renovated   hotel   development   with   podium   link,   shops,   bars   and   restaurants.   Moreover,   the   hotel   will attract   the   alumni   and   students   family   members   for   their   convenient   access   to   the   events   at   the   university   and   other visitors   in   the   city.   It   will   be   conducive   to   bring   private   developers   to   initiate   the   investment.   In   addition,   the   new   design proposes   two   divided,   yet   interconnected   squares   for   construction   phase   convenience   by   times.   It   will   help   phasing schedule of the project by minimizing site disturbance from each construction period. 7.               Exploration   of   the   relationship   with   the   adjacent   cultural   precinct   and   university   campus   :   In   respect   of   the   proposed museum,   the   university   of   Adelaide   will   be   benefited   for   their   research   center   of   the   history   and   heritage   to   be   moved   for an   expansion   closely   to   its   new   museum   building.   It   will   help   the   research   by   its   proximity   and   presentable   opportunities. Moreover,    in    correspondence    to    the    increase    of    the    number    of    the    student    of    the    university,    additional    housing    is proposed as well. These functions will relate the neighbours to the RAHsite.
   RAH Master Development 
Home          Contact
© 2016 TheeAe LTD. All rights reserved.
TheeAe Design service includes interiors for office design, coffee shop design, restaurant design, lobby design, shopping mall design and for architectural works, library design, office tower design, hotel design, museum design, church design, master planning, apartment tower design, house design etc. (建築設計, 商场設計, 裝修設計, 室內設計, 辦公室設計, 건축설계, 호텔설계, 쇼핑센터 설계, 사무소 인테리어 설계)
THEEAE Architects Shopping Center Persepctive
55,270 sqm Existing and New to be determined B2 Level to Level 15 & Roof Garden 60m Adelaide, Australia Published
Building Description Site Area :             Total Building Area :       Floors:                           Height :                          Location :                          Status :
Design Summary The   city   of   Adelaide   is   a   small,   but   its   development   is largely   focused   on   people   who   live   in.   The   keen   effort   to preserve   current   RAHsite   heritages   has   been   pursued   for this   new   development.   We   believe   the   outcome   will   bring people   to   the   past   in   reflection   of   history   and   memory where they have been raised and lived for. In   regards   to   the   cultural   and   educational   precinct   of   the Adelaide   city   plan,   the   major   concern   for   the   design   was not   only   to   bring   people   to   the   new   squares   for   sports, movie,   festivals,   meetings,   and   so   on,   but   to   give   chances of   learning   and   experiencing   the   history   and   culture   of the   city   as   well.   For   this   purpose,   we   divide   the   site   into two   major   functions   as   residential   and   educational   zone by   employing   the   River   Torrens   to   separate   the   site   as   a symbolic   icon   of   the   past,   as   if   Kaurna   community   has been   arrived   into   the   site.   The   symbolized   river   will   bring moisture   to   the   dry   land   with   the   place   for   people   to   jog and enjoy the historical value of the site. The   function   of   the   site   has   been   contextually   developed by   the   existing   neighbor.   The   students,   residents,   visitors and     bikers     around     the     current     site     are     considered together   as   user   groups.   In   order   to   enhance   its   basic users’   need,   we   employed   the   voices   of   public   from   the strategy   survey   of   the   inner   Adelaide   report   to   develop the   programs   of   the   site,   those   of   which   are   small   bars, shopping   booths,   sky   view   restaurant,   and   comfortable street furniture. Through    its    expression    of    the    functional    and    symbolic design   development,   we   believe   that   its   emotional   realm of    the    past    and    its    natural    uniqueness    of    the    current buildings    functions    will    be    rewarded    well    educationally and socially bringing attention to people.
The summary of the design strategy 1. A   civic   and   cultural   place:   Public   Square   is   important aspect   at   this   RAHsite   as   the   civic   &   cultural   hub   in   the region.   Our   design   has   been   driven   by   creation   of   the multi-functional   square   which   will   be   used   for   ‘Movie Night’,   ‘Skating   &   Jogging’,   ‘Farmers’   Market   &   Events’, and   ‘Concert   &   Festival’.   People   will   watch   movie   and other   events   in   the   square   and   even   from   the   Hotel guests’   rooms.   These   basic   functions   will   enhance   the civic   and   cultural   experience   of   Adelaide   to   visitors   as well   as   residents   in   the   town.   Thus,   the   square   will provide    a    place    for    university    students    for    skate, concert, basketball, badminton etc. 2. Best   practice   in   sustainable   design:   The   RAHsite   has been    designed    with    sunken    restaurants    and    shops with    open    court    yard    in    the    Lower    Square    for    less energy   consumption   during   life   cycle   of   the   building. The     Podium     Link     of     the     museum     and     attached common     area     (Sub-core)     will     reduce     the     heat transmittance   to   the   building   by   green   roof   system, and    they    will    collect    water    to    reuse    for    irrigation. Moreover,   overall   site   disturbance   for   construction   is minimized   by   its   design   scope   optimized   to   maintain existing    condition.    Apart    from    these    aspects,    the proposal    suggest        convenient    approaches    for    bus riders   and   bikers   by   limiting   private   car   access   to   the site   and   providing   shower   booths,   bicycle   parking,   and bars, restaurants, etc. 3. Enhanced   connectivity   to   the   City   and   its   context:   In addition    to    the    museum    by    adaptive    reuse    of    the heritage     buildings     for     the     community,     the     open squares   will   bring   people   from   the   south   and   the   west through    its    open    landscape    with    mosaic    patterned floor   and   attract   students   for   sports.   Approaches   from the   east   of   the   Park   Land   will   bring   bikers   to   enjoy   the public   shower   booths.   Thus,   Sky   Lounge   at   the   hotel will   give   those   people   the   view   of   the   city   and   Botanic Garden   with   a   cup   of   coffee.   By   these   functions,   the new    site    enhances    the    uses    with    its    context    for residents, students and visitors. 4. Public   open   space   as   an   extension   of   the   Park   Lands: In   order   to   create   different   realm   of   open   space,   the main   approach   from   the   east   where   the   Park   Lands located    closely    is    used    as    a    catalyst    to    connect    to another   set   of   nature.   Our   design   intended   to   provide a   resting   place   to   the   majority   of   people   from   the   Park Land   believing   that   they   will   need   a   breeze   to   take   a rest.   By   the   moment   they   enter   the   open   area   through the    hotel    podium    link    above,    they    will    find    two enormous     squares     open     to     their     sight     with     the minimized     river     Torrens     and     various     choices     of beverages, food or coffee to select.  5.     Respect    for    the    Site’s    cultural    and    built    heritage through   adaptive   reuse   &   innovative   new   uses   :   The existing   architecture   pertaining   to   the   culture   and   the history   of   the   city   is   mainly   preserved   in   our   proposal. The    functional    program    of    the    site    is    respectfully developed    to    improve    uses    of    the    heritage    by    the Podium   Link   with   gallery   area   which   connects   to   the Lower    Square.    The    gallery    itself    is    to    link    separate museum   functions   such   as   History   of   Hospital,   History of   Kaurna   Community,   and   Before   &   After   European settlement.   The   basement   link   also   leads   people   to the    Lower    Square    which    is    symbolically    employing Indigenous   art   from   Kaurna   community   such   as   floor patterns,   patterned   shop   façade,   and   nature   contour form    of    the    podium    link.    People    who    visited    the museum   will   exit   the   podium   link   with   a   great   amaze, once   they   realize   the   new   development   is   expressed   in another architectural language in the public area. 6.     An    economically    viable    proposal    that    supports    the East    End    Precinct,    the    City    of    Adelaide    and    South Australia:        For    the    viable    development,    our    design proposes   additional   students   housing   and   history   & heritage    research    center    for    the    university    and    the renovated   hotel   development   with   podium   link,   shops, bars   and   restaurants.   Moreover,   the   hotel   will   attract the    alumni    and    students    family    members    for    their convenient   access   to   the   events   at   the   university   and other   visitors   in   the   city.   It   will   be   conducive   to   bring private     developers     to     initiate     the     investment.     In addition,   the   new   design   proposes   two   divided,   yet interconnected      squares      for      construction      phase convenience   by   times.   It   will   help   phasing   schedule   of the   project   by   minimizing   site   disturbance   from   each construction period. 7.               Exploration   of   the   relationship   with   the   adjacent cultural   precinct   and   university   campus   :   In   respect   of the   proposed   museum,   the   university   of   Adelaide   will be   benefited   for   their   research   center   of   the   history and   heritage   to   be   moved   for   an   expansion   closely   to its   new   museum   building.   It   will   help   the   research   by its       proximity       and       presentable       opportunities. Moreover,   in   correspondence   to   the   increase   of   the number    of    the    student    of    the    university,    additional housing    is    proposed    as    well.    These    functions    will relate the neighbours to the RAHsite.
    RAH Master Plan    
Home   Project          Contact
© 2016 TheeAe LTD. All rights reserved.