Design Process Diagram
W
Upon   the   fact   that   existing   civic   buildings   are   to   be   removed   due   to   structure   instability,   we   begin   to   consider demolishing   the   exiting   and   preserving   foot-prints   of   the   current   civic   buildings   for   the   new   development.   By doing   so,   the   voided   area   will   become   a   showcase   for   public   to   enjoy   and   learn   about   the   history   of   the   city. By   adding   the   link   bridge   with   food   and   beverage   area   for   staffs   and   visitors   of   the   town   center   inside   of   the void area, it will help the historical footprint be more active and effective to be utilized by public.  
Concept Diagram
  In   respect   of   provided   functional   need,   we   consider   use   of   the   sloped   site   by   excavating   it   in   order   to   make approach   to   the   building   more   efficient   and   diverse.   Mainly   lower   floors   are   allocated   for   administration   and its   offices   inside   the   triangle   form   centering   open   atrium   for   indirect   sun   lights   and   natural   ventilation   which save   energy   cost   for   mechanical   and   electrical   usage   for   ventilation,   cooling   and   even   heating.   Plus,   upper floor   with   green   roof   system   is   used   for   the   performing   theater   area   to   make   column   free   space   as   well   as easy   exits   when   there   is   fire.   Also   affordable   housing   units   are   allocated   near   house   zone   at   the   west   of   the site to give separate comfortable access for residents. By   this   arrangement,   we   strongly   believe   the   site   and   its   context   with   required   programs   have   been   fully optimized   as   a   new   yet   old   enough   to   give   comfortable   sentiment   to   residents   in   the   city   and   give   the   unique character of the town.
Site Plan
Floor Plans
Remained Footprint of Old Civic Buildings
Looking outside Gallery
Emptied Footprint of Old Civic centers
Trianglmnant
16,500 sqm 23,150 sqm B2 to L5 31m Ryde, Austrailia Concept Chris WH Cho, Hackett Wong
Project : Civic Center  Site Area :             Total Building Area :      Floors:                           Height :                          Location :                           Status :  Credit :                         
With   population   around   103,000,   the   city   of   Ryde   is   rural   environment   yet   very   close   to   the   major   city,   Sydney. Residents   in   Ryde   can   easily   travel   to   enjoy   the   big   city-like   atmosphere   by   driving   10   to   30   minutes   from   their home.   Life   in   Ryde   is   like   a   place   where   people   like   to   relax   and   enjoy   comfortable   environment.   In   its regards,   the   new   development   of   the   civic   center   at   the   heart   of   the   town   would   not   change   the   way   it   has been but respect culture that people have been used to have.  The   site   area   has   its   unique   form   of   the   boundary   which   is   a   triangular   shape.   Thus,   each   ending   point   of   the triangle   positions   at   different   elevation   levels   with   6   to   7   meter   height   variations.   Approaches   to   the   site   will vary   by   where   people   coming   from.   They   will   ultimately   create   diverse   experience   for   public.   In   addition, existing   civic   buildings   which   are   built   1964   and   1970   respectively   will   have   historical   value   to   residents   in   the town.
© 2017 by TheeAe Architecture & Interior Design
Contact us for any inquires on our projects and services. info@theeae.com | Tel +852.2976.4543
Design Process Diagram
Upon   the   fact   that   existing   civic   buildings   are   to   be removed   due   to   structure   instability,   we   begin   to consider    demolishing    the    exiting    and    preserving foot-prints   of   the   current   civic   buildings   for   the   new development.    By    doing    so,    the    voided    area    will become   a   showcase   for   public   to   enjoy   and   learn about    the    history    of    the    city.    By    adding    the    link bridge   with   food   and   beverage   area   for   staffs   and visitors   of   the   town   center   inside   of   the   void   area,   it will   help   the   historical   footprint   be   more   active   and effective to be utilized by public.  
Concept Diagram
In   respect   of   provided   functional   need,   we   consider use   of   the   sloped   site   by   excavating   it   in   order   to make   approach   to   the   building   more   efficient   and diverse.     Mainly     lower     floors     are     allocated     for administration    and    its    offices    inside    the    triangle form   centering   open   atrium   for   indirect   sun   lights and   natural   ventilation   which   save   energy   cost   for mechanical    and    electrical    usage    for    ventilation, cooling    and    even    heating.    Plus,    upper    floor    with green    roof    system    is    used    for    the    performing theater   area   to   make   column   free   space   as   well   as easy     exits     when     there     is     fire.     Also     affordable housing   units   are   allocated   near   house   zone   at   the west   of   the   site   to   give   separate   comfortable   access for residents. By   this   arrangement,   we   strongly   believe   the   site and   its   context   with   required   programs   have   been fully    optimized    as    a    new    yet    old    enough    to    give comfortable   sentiment   to   residents   in   the   city   and give the unique character of the town.  
Site Plan
Floor Plans
Trianglmnant
16,500 sqm 23,150 sqm B2 to L5 31m Ryde, Austrailia Concept Chris WH Cho, Hackett Wong
Project : Civic Center  Site Area :             Total Building Area :      Floors:                           Height :                          Location :                           Status :  Credit :                         
With   population   around   103,000,   the   city   of   Ryde   is rural   environment   yet   very   close   to   the   major   city, Sydney.   Residents   in   Ryde   can   easily   travel   to   enjoy the    big    city-like    atmosphere    by    driving    10    to    30 minutes   from   their   home.   Life   in   Ryde   is   like   a   place where   people   like   to   relax   and   enjoy   comfortable environment.   In   its   regards,   the   new   development   of the   civic   center   at   the   heart   of   the   town   would   not change   the   way   it   has   been   but   respect   culture   that people have been used to have.  The   site   area   has   its   unique   form   of   the   boundary which   is   a   triangular   shape.   Thus,   each   ending   point of   the   triangle   positions   at   different   elevation   levels with   6   to   7   meter   height   variations.   Approaches   to the   site   will   vary   by   where   people   coming   from.   They will   ultimately   create   diverse   experience   for   public. In   addition,   existing   civic   buildings   which   are   built 1964   and   1970   respectively   will   have   historical   value to residents in the town.
© 2017 by TheeAe Architecture & Interior Design
Contact us for any inquires on our projects and services. info@theeae.com | Tel +852.2976.4543