THEEAE Architects Church Design Perspective
2,716 sqm 3,800 sqm Level 1 to Level 4 18m Daegu, South Korea Commissioned /Unbuilt
Building Description   Site Area :             Total Building Area :       Floors:                           Height :                          Location :                          Status :
Design Concept The   site   is   located   urban   area   close   to   the   down-town   of   Daegu,   one   of   the   biggest   Cities   in   South   Korea.   In   contrast   to   its locality,   this   town   is   isolated   from   the   major   city   development.   The   community   gets   older,   and   young   couples   have   been moving out to other towns to provide better education for their children. Its    new    design    is    mainly    reasoned    to    help    those    people    in    the    town    to    see    better    place    with    its    unique    and    landmark architecture   from   their   home.   This   small   change   would   tell   to   others   the   town   is   not   abandoned.   Thus,   seniors   in   the   church   are outnumbered   among   church   members.   Yet,   its   mountain   hill   entrance   hinders   accessibility   for   them   and   its   deficiencies   of parking space even demote its condition worse. Designing the new church becomes to provide solutions to those problems. 
Design Description Based   on   the   limited   budget   about   2.8   million   USD   for   3500sm   size   building;   it   was   a   big   challenge   to   design   the   landmark   in   this region.   The   overall   space   requirement   is   separated   into   two   major   elements   which   are   parking   area,   900sm,   and   non-parking area,   2600sm.   On   one   hand,   the   parking   grid   was   mainly   applied   to   limit   the   design   for   the   utmost   efficiency   to   maximize   the space,   and   on   the   other   hand,   we   had   to   interpret   the   church   into   another   symbolic   element   to   create   the   landmark   in   the   town by   differentiating   the   usual   icon   of   church   design   in   Korea,   such   as   red   bricks,   symmetric   plan,   and   the   pointy   roof   and   the   cross at rooftop. Not   to   mention,   we   had   to   deeply   contemplate   about   the   Christianity.   The   symbolic   idea   of   Christianity   had   to   be   revealed   in align   with   Christians’   life   in   this   world.   Our   thought   was   minimized   by   the   definition   of   the   Heaven   referred   to   the   teaching   of Jesus   on   the   mountain,   when   he   taught   of   “Blessed   are   the   poor   in   spirit,   for   theirs   is   the   kingdom   of   Heaven.”      It’s   meaning   that our   heaven   is   among   us   even   if   we   are   poor.   Despite   various   circumstances   confronting   us   as   always,   our   life   should   experience the Heaven. Only be the condition to be the poor in spirit. Architecturally,   the   sloped   site   becomes   catalyst   to   express   the   obtuse   or   acute   angles   of   the   exterior   shape   as   a   form   of   life.   It represents   anguish,   pain,   sadness,   happiness   etc,   those   of   which   become   even   eased   or   disappeared,   or   even   rectified   in   a better   way   thru   the   reflection   of   the   sky   of   the   box(worship   area)   in   the   middle   of   the   building   as   if   people   see   the   heaven   right now.   Because   of   it,   they   may   overcome   worse   situation   than   anything   they   would   ever   face.   They   are   blessed.   They   are   people who   are   poor   in   spirit.   They   know   their   sinful   nature.   Therefore,   through   the   sky   reflected   by   the   mirror   stainless   steel,   we believe   it   will   give   them   a   moment   to   pause   and   think   about   their   victory   given   already.   That   was   the   icon   that   we   wanted   to make for this new landmark.   
주원교회 건축설계 디자인 / ARCHITECTURE DESIGN FOR CHURCH
   PC Church  
Home          Contact
© 2014 TheeAe LTD. All rights reserved.
TheeAe Design service includes interiors for office design, coffee shop design, restaurant design, lobby design, shopping mall design and for architectural works, library design, office tower design, hotel design, museum design, church design, master planning, apartment tower design, cultural center design etc. (建築設計, 商场設計, 裝修設計, 室內設計, 博物館設計, 文化中心設計, 教堂設計, 건축설계, 호텔설계, 쇼핑센터 설계, 박물관, 문화센터 설계)
THEEAE Architects Church Design Perspective
2,716 sqm 3,800 sqm Level 1 to Level 4 18m Daegu, South Korea Commissioned /Unbuilt
Building Description   Site Area :             Total Building Area :       Floors:                           Height :                          Location :                          Status :
Design Concept The   site   is   located   urban   area   close   to   the   down-town   of Daegu,   one   of   the   biggest   Cities   in   South   Korea.   In   contrast to    its    locality,    this    town    is    isolated    from    the    major    city development.     The     community     gets     older,     and     young couples   have   been   moving   out   to   other   towns   to   provide better education for their children. Its   new   design   is   mainly   reasoned   to   help   those   people   in the   town   to   see   better   place   with   its   unique   and   landmark architecture   from   their   home.   This   small   change   would   tell to   others   the   town   is   not   abandoned.   Thus,   seniors   in   the church   are   outnumbered   among   church   members.   Yet,   its mountain   hill   entrance   hinders   accessibility   for   them   and its   deficiencies   of   parking   space   even   demote   its   condition worse.    Designing    the    new    church    becomes    to    provide solutions to those problems. 
Design Description Based   on   the   limited   budget   about   2.8   million   USD   for 3500sm   size   building;   it   was   a   big   challenge   to   design   the landmark   in   this   region.   The   overall   space   requirement   is separated    into    two    major    elements    which    are    parking area,    900sm,    and    non-parking    area,    2600sm.    On    one hand,   the   parking   grid   was   mainly   applied   to   limit   the design   for   the   utmost   efficiency   to   maximize   the   space, and   on   the   other   hand,   we   had   to   interpret   the   church into   another   symbolic   element   to   create   the   landmark   in the   town   by   differentiating   the   usual   icon   of   church   design in    Korea,    such    as    red    bricks,    symmetric    plan,    and    the pointy roof and the cross at rooftop. Not   to   mention,   we   had   to   deeply   contemplate   about   the Christianity.   The   symbolic   idea   of   Christianity   had   to   be revealed   in   align   with   Christians’   life   in   this   world.   Our thought   was   minimized   by   the   definition   of   the   Heaven referred   to   the   teaching   of   Jesus   on   the   mountain,   when he   taught   of   “Blessed   are   the   poor   in   spirit,   for   theirs   is the   kingdom   of   Heaven.”      It’s   meaning   that   our   heaven   is among     us     even     if     we     are     poor.     Despite     various circumstances   confronting   us   as   always,   our   life   should experience   the   Heaven.   Only   be   the   condition   to   be   the poor in spirit. Architecturally,     the     sloped     site     becomes     catalyst     to express   the   obtuse   or   acute   angles   of   the   exterior   shape as    a    form    of    life.    It    represents    anguish,    pain,    sadness, happiness    etc,    those    of    which    become    even    eased    or disappeared,   or   even   rectified   in   a   better   way   thru   the reflection    of    the    sky    of    the    box(worship    area)    in    the middle   of   the   building   as   if   people   see   the   heaven   right now.   Because   of   it,   they   may   overcome   worse   situation than    anything    they    would    ever    face.    They    are    blessed. They   are   people   who   are   poor   in   spirit.   They   know   their sinful   nature.   Therefore,   through   the   sky   reflected   by   the mirror    stainless    steel,    we    believe    it    will    give    them    a moment    to    pause    and    think    about    their    victory    given already.   That   was   the   icon   that   we   wanted   to   make   for this new landmark.   
     PC Church     
Home   Project          Contact
© 2014 TheeAe LTD. All rights reserved.