Taichung Cultural Center Perspective
26,000 sqm 67,000 sqm Level B2 to Level 5 32m Taiwan Concept Community Library & Museum
Project : Cultural Center Site Area :             Total Building Area :       Floors:                           Height :                          Location :                           Status :  Type :                          
Design Concept We   believe   change   or   new   is   not   a   sole   creation   from   nothing   but   rather   evolution   from   the   past.   Designing   the   cultural   center   was   a   task   to reveal   what   could   be   the   image   of   modern   and   contemporary   Taiwan   Architecture.   Cultural   center   is   a   good   place   to   express   the   identity   of the Taiwan. In   respect   of   the   past   architecture,   the   main   idea   was   driven   by   its   elements   in   historical   buildings   which   have   had   its   form   of   curve,   wooden structure,   prolonged   canopies   and   so   on.   The   overall   geometry   was   created   as   if   it   follows   the   beauty   of   the   nature.   So,   the   ideas   of   the   new cultural   center   have   its   beauty   of   extended   and   cantilevered   canopy   with   curved   roof   area.   Its   style   and   materials   are   generated   from   the traditional elements as much as Taiwanese would easily find and feel comfortable with its usual elements in their past. Plus,   as   Taiwan   is   the   place   where   very   hot   summer   continues   more   than   5   months   per   year,   the   design   of   covered   area   is   very   much necessary   in   the   region.   The   inclined   walls   or   upside   down   distorted   pyramid   walls   will   simply   create   enough   shade   for   people   to   use   the facilities   underneath   them   and   approach   to   the   entrance   area.   Furthermore,   its   wooden   curved   façade   is   cladded   to   the   internal   structure system   to   avoid   the   direct   sunlight   also   the   interior   structure   inclined   each   other   to   create   unique   spatial   moments   through   its   structure system.
CULTURAL CENTER
Wooden Edges
© 2017 by TheeAe Architecture & Interior Design
Contact us for any inquires on our projects and services. info@theeae.com | Tel +852.2976.4543
Taichung Cultural Center Perspective
26,000 sqm 67,000 sqm Level B2 to Level 5 32m Taiwan Concept Community Library & Museum
Project : Cultural Center Site Area :             Total Building Area :       Floors:                           Height :                          Location :                           Status :  Type :                          
Design Concept We   believe   change   or   new   is   not   a   sole   creation from   nothing   but   rather   evolution   from   the   past. Designing   the   cultural   center   was   a   task   to   reveal what     could     be     the     image     of     modern     and contemporary   Taiwan   Architecture.   Cultural   center is    a    good    place    to    express    the    identity    of    the Taiwan. In   respect   of   the   past   architecture,   the   main   idea was   driven   by   its   elements   in   historical   buildings which     have     had     its     form     of     curve,     wooden structure,    prolonged    canopies    and    so    on.    The overall   geometry   was   created   as   if   it   follows   the beauty    of    the    nature.    So,    the    ideas    of    the    new cultural    center    have    its    beauty    of    extended    and cantilevered   canopy   with   curved   roof   area.   Its   style and   materials   are   generated   from   the   traditional elements   as   much   as   Taiwanese   would   easily   find and    feel    comfortable    with    its    usual    elements    in their past. Plus,   as   Taiwan   is   the   place   where   very   hot   summer continues   more   than   5   months   per   year,   the   design of    covered    area    is    very    much    necessary    in    the region.   The   inclined   walls   or   upside   down   distorted pyramid   walls   will   simply   create   enough   shade   for people   to   use   the   facilities   underneath   them   and approach    to    the    entrance    area.    Furthermore,    its wooden   curved   façade   is   cladded   to   the   internal structure   system   to   avoid   the   direct   sunlight   also the   interior   structure   inclined   each   other   to   create unique     spatial     moments     through     its     structure system.
Wooden Edges
© 2017 by TheeAe Architecture & Interior Design
Contact us for any inquires on our projects and services. info@theeae.com | Tel +852.2976.4543