16,000 sqm 18,000 sqm Level B1 to Level 3 18m Kabul, Afghanistan Competition Entry National History Museum
Building Description Site Area :             Total Building Area :       Floors:                           Height :                          Location :                           Status :  Type :                          
Design Concept: Afghanistan’s   culture   that   abides   in   the   country   was   much   ruined   and   deserted.   Its   new   museum   to   catch   up   the   lost richness   and   its   cultural   asset   is   necessitated   to   give   hope   and   inspire   people   in   that   region.   Finding   this   design   chance   as a   way   to   bring   the   lost   heritage   back   to   the   present,   the   major   concern   for   the   architecture   was   not   only   about   the collections   but   also   emotional   realm   of   space   that   requires   a   place   to   give   a   rest   and   the   joy   of   the   nature   in   its   heritage safe and secured. Our   Architectural   design   was   initiated   to   express   the   culture   as   if   it   has   been   with   its   heritage   for   centuries   and   centuries by   emphasizing   whose   characters   are   natural   environment,   richly   enormous   sculptor,   open   valley   of   mountain   and   bright sun lights that penetrate through patterned frames of the exterior walls.
Design Description: Design   of   the   new   museum   is   very   much   challenge.   The   most   difficult   one   is   about   that   there   is   almost   nothing   to   start through   the   context   of   the   current   environment.   Ruined   desert   is   the   major   element.   TheeAe's   Design   team   has   to   find   a way   to   start   to   bring   this   vague   situation   turning   into   a   landmark.   The   heritage   and   its   cultural   asset   from   the   past   was   the key   to   relate   the   existing   ruined   nature.   We   have   believed   that   the   existing   ruins,   yet   it   provides   the   future   of   Afghanistan are to create the spaces that convey characteristics of architecture of Afghanistan.  From   the   outside   facade   materials,   it   is   simply   designed   with   each   patterned   wood   frame   in   individual   exposed   concrete box   unit.   The   exposed   concrete   was   to   relate   the   existing   environment,   as   well   as   the   patterned   frame   mimics   the historical   elements   of   Afghanistan.   The   frame   itself   is   to   bring   the   lights   to   the   interior   space   as   much   as   its   space   is   to   be found    from    Afghanistan's    historical    building.    The    major    public    space    inside    is    much    opened    into    the    nature.    The supporting   mega-column   is   the   shape   of   arch   that   transformed   to   express   the   richness   of   culture.   Thus,   it   provides unique   space   to   give   a   feeling   of   rest   to   public   and   non-public,   VIP   members,   who   visits   the   museum.   The   collections under   the   mega-column   are   well   arranged   in   a   proper   distance   and   they   are   cased   in   glass   boxes   not   only   for   the   security, but also for the protection of the moisture from the artificial pond inside. The   area   of   the   collections   and   storage   space   that   is   secured   are   opened   from   basement   area   to   Level   3   ceiling   space which   is   around   22m   height.   Plus,   the   south   interior   wall   is   designed   to   install   mirror   entirely   to   give   the   space   even looking   more   opened   than   what   it   is.   So   that,   the   visitors   will   experience   as   if   they   are   in   the   valley   of   mountain   in Afghanistan.   The   structural   element   for   this   museum   is   very   much   challenge.   The   east   and   west   boxed   walls   are   designed to   work   as   Vierendeel   truss   system   to   support   the   extensively   prolonged   cantilever   to   the   main   entrance   collection   area. This   cantilever   is   supported   by   this   truss   and   the   mega-column   in   the   centre   of   the   north   area.   The   additional   support   for the glass wall is supported by the tree-like truss at the north open area. The   space   that   creates   more   interesting   is   the   level   3   public   collection   area.   The   natural   lights   penetrates   through   the skylight   above.   It   still   continues   to   pass   down   to   the   main   collection   space.   Even   the   public   will   enjoy   the   beauty   of   mega- column in a different view from the level 1.
Project Background : "A nation stays alive when its culture stays alive." - Motto of the National Museum of Afghanistan. The   new   design   of   the   National   Museum   of   Afghanistan   will   be   a   landmark   for   Kabul.   The   country   whose   ancient   heritage as   the   'Crossroads   of   the   Ages'   is   embodied   in   its   collections   of   approximately   100,000   objects,   the   majority   of   which   have been   excavated   from   the   country   own   soil.   The   Museum   will   be   also   be   a   catalyst   for   the   cultural   quarter   in   which   it   sits, inspiring and promoting residential development in the community. The   existing   National   Museum   of   Afghanistan   protects   and   preserves   its   collections   and   the   country's   cultural   heritage.   It interpret its collections and educate its communities through its objects. Located   on   a   prominent   area   of   Kabul,   Afghanistan,   the   new   National   Museum   is   not   only   the   anchor   of   residents' educational   development,   but   it   will   soon   become   the   cultural   centre   of   among   the   neighbouring   countries.   A   new physical   space   that   reflects   the   cultural   heritage   of   the   country,   will      welcome   visitors   around   home   and   abroad.   Thus,   the existing facility will continue to serve as the Museum's home.
   Flowered Arch  
Home          Contact
© 2016 TheeAe LTD. All rights reserved.
TheeAe Design service includes interiors for office design, coffee shop design, restaurant design, lobby design, shopping mall design and for architectural works, library design, office tower design, hotel design, museum design, church design, master planning, apartment tower design, cultural center design etc. (建築設計, 商场設計, 裝修設計, 室內設計, 博物館設計, 文化中心設計, 건축설계, 호텔설계, 쇼핑센터 설계, 박물관, 문화센터 설계)
16,000 sqm 18,000 sqm Level B1 to Level 3 18m Kabul, Afghanistan Competition Entry National History Museum
Building Description Site Area :             Total Building Area :       Floors:                           Height :                          Location :                           Status :  Type :                          
Design Concept: Afghanistan’s    culture    that    abides    in    the    country    was much   ruined   and   deserted.   Its   new   museum   to   catch   up the   lost   richness   and   its   cultural   asset   is   necessitated   to give   hope   and   inspire   people   in   that   region.   Finding   this design   chance   as   a   way   to   bring   the   lost   heritage   back   to the   present,   the   major   concern   for   the   architecture   was not   only   about   the   collections   but   also   emotional   realm of   space   that   requires   a   place   to   give   a   rest   and   the   joy of the nature in its heritage safe and secured. Our    Architectural    design    was    initiated    to    express    the culture   as   if   it   has   been   with   its   heritage   for   centuries and    centuries    by    emphasizing    whose    characters    are natural    environment,    richly    enormous    sculptor,    open valley   of   mountain   and   bright   sun   lights   that   penetrate through patterned frames of the exterior walls.
Design Concept: Afghanistan’s   culture   that   abides   in   the   country   was much   ruined   and   deserted.   Its   new   museum   to   catch up     the     lost     richness     and     its     cultural     asset     is necessitated   to   give   hope   and   inspire   people   in   that region.   Finding   this   design   chance   as   a   way   to   bring the    lost    heritage    back    to    the    present,    the    major concern   for   the   architecture   was   not   only   about   the collections    but    also    emotional    realm    of    space    that requires   a   place   to   give   a   rest   and   the   joy   of   the   nature in its heritage safe and secured. Our   Architectural   design   was   initiated   to   express   the culture   as   if   it   has   been   with   its   heritage   for   centuries and   centuries   by   emphasizing   whose   characters   are natural   environment,   richly   enormous   sculptor,   open valley   of   mountain   and   bright   sun   lights   that   penetrate through patterned frames of the exterior walls.
Design Description: Design   of   the   new   museum   is   very   much   challenge. The   most   difficult   one   is   about   that   there   is   almost nothing    to    start    through    the    context    of    the    current environment.    Ruined    desert    is    the    major    element. TheeAe's   Design   team   has   to   find   a   way   to   start   to bring   this   vague   situation   turning   into   a   landmark.   The heritage   and   its   cultural   asset   from   the   past   was   the key    to    relate    the    existing    ruined    nature.    We    have believed    that    the    existing    ruins,    yet    it    provides    the future    of    Afghanistan    are    to    create    the    spaces    that convey characteristics of architecture of Afghanistan.  From     the     outside     facade     materials,     it     is     simply designed     with     each     patterned     wood     frame     in individual    exposed    concrete    box    unit.    The    exposed concrete    was    to    relate    the    existing    environment,    as well    as    the    patterned    frame    mimics    the    historical elements   of   Afghanistan.   The   frame   itself   is   to   bring the   lights   to   the   interior   space   as   much   as   its   space   is to   be   found   from   Afghanistan's   historical   building.   The major    public    space    inside    is    much    opened    into    the nature.   The   supporting   mega-column   is   the   shape   of arch    that    transformed    to    express    the    richness    of culture.   Thus,   it   provides   unique   space   to   give   a   feeling of   rest   to   public   and   non-public,   VIP   members,   who visits   the   museum.   The   collections   under   the   mega- column   are   well   arranged   in   a   proper   distance   and they   are   cased   in   glass   boxes   not   only   for   the   security, but   also   for   the   protection   of   the   moisture   from   the artificial pond inside. The   area   of   the   collections   and   storage   space   that   is secured   are   opened   from   basement   area   to   Level   3 ceiling   space   which   is   around   22m   height.   Plus,   the south   interior   wall   is   designed   to   install   mirror   entirely to   give   the   space   even   looking   more   opened   than   what it   is.   So   that,   the   visitors   will   experience   as   if   they   are   in the   valley   of   mountain   in   Afghanistan.   The   structural element   for   this   museum   is   very   much   challenge.   The east   and   west   boxed   walls   are   designed   to   work   as Vierendeel    truss    system    to    support    the    extensively prolonged   cantilever   to   the   main   entrance   collection area.   This   cantilever   is   supported   by   this   truss   and   the mega-column    in    the    centre    of    the    north    area.    The additional   support   for   the   glass   wall   is   supported   by the tree-like truss at the north open area. The   space   that   creates   more   interesting   is   the   level   3 public    collection    area.    The    natural    lights    penetrates through   the   skylight   above.   It   still   continues   to   pass down   to   the   main   collection   space.   Even   the   public   will enjoy   the   beauty   of   mega-column   in   a   different   view from the level 1.
    Flowered Arch   
Home   Project          Contact
© 2016 TheeAe LTD. All rights reserved.