TheeAe Architects Gosan Library Design Perspective
Design Description The   first   ideas   we   aimed   for   this   library   was   that   it   should   have   private   reading   area   with   opened   arcade.   In order   to   achieve   it,   the   distance   of   book   shelves   each   other   was   developed   based   on   necessary   space   allocated for   people   looking   for   a   specific   book   section   and   for   people   who   want   to   take   a   time   to   sit   and   enjoy   reading in   private.   By   this   arrangement,   a   unit   of   book   shelves   area   was   created   and   it   is   arrayed   in   a   direction   to   make a form of architecture.
2,080 sqm 3,146 sqm Level B1 to Level 3 17m Daegu, South Korea Concept Community Library
Building Description   Site Area :             Total Building Area :       Floors:                           Height :                          Location :                           Status :  Type :                          
Design Concept The   advanced   technology   of   reading   materials   by   computer,   Kindle   and   even   cell‐phone   devices   helps   people easily   access   to   information   even   way   much   more   than   what   library   could   provide   in   last   decades.   Therefore, the   main   function   of   library   seems   to   have   a   change   in   order   to   accommodate   the   current   trend   of   getting   and providing information. As   for   designing   a   new   library   in   this   era,   our   design   concept   is   to   agree   that   people   are   in   need   of   finding places   to   sit   and   get   relaxed   for   getting   information   from   books,   magazine,   articles,   etc.   Thus,   the   expanded program   for   the   local   community   by   providing   classrooms,   and   exhibition   area,   lecture   room,   semi‐private reading   areas,   digital   data   corner,   etc.   will   be   another   major   change   in   current   library   system.   We   believe   not   in a   dramatic   way   but   strongly   the   new   design   of   space   that   should   convey   this   change   in   a   way   to   enhance   and motivate public to come and enjoy the use of library.
Then,   it   has   been   horizontally   inclined   each   other   to   a certain    degree    by    providing    enough    entrance,    book shelves,    semi    private    open    reading    area    one    after another.   By   doing   so,   its   shape   seems   more   naturally formed   as   books   on   a   shelf.   The   space   that   we   imagine for   the   library   was   all   about   user   friendly,   so   the   space should   be   well   lighten   by   the   sun.   Hence,   a   mass   of rectangular   is   stretched   to   pass   through   the   each   book sections   to   get   a   proper   opening   with   lights   from   the sky.   Also,   parking   lot   entry   was   designed   in   the   same manner.   For   the   better   use   of   this   extensive   sunlight, we   brought   Kalwall   (transparent   wall   system)   into   our main     design     elements.     Its     transparency     is     to     get enough   brightness   from   the   sun,   and   at   the   same   time, its   heat   resistance   also   good   for   a   climate   like   Daegu with four distinct seasons. In addition,   its   easy   construction   method   would   be   even beneficial for the realization of the project.
Then,   it   has   been   horizontally   inclined   each   other   to   a   certain   degree   by   providing   enough   entrance,   book shelves,   semi   private   open   reading   area   one   after   another.   By   doing   so,   its   shape   seems   more   naturally formed   as   books   on   a   shelf.   The   space   that   we   imagine   for   the   library   was   all   about   user   friendly,   so   the   space should   be   well   lighten   by   the   sun.   Hence,   a   mass   of   rectangular   is   stretched   to   pass   through   the   each   book sections   to   get   a   proper   opening   with   lights   from   the   sky.   Also,   parking   lot   entry   was   designed   in   the   same manner.   For   the   better   use   of   this   extensive   sunlight,   we   brought   Kalwall   (transparent   wall   system)   into   our main   design   elements.   Its   transparency   is   to   get   enough   brightness   from   the   sun,   and   at   the   same   time,   its heat resistance also good for a climate like Daegu with four distinct seasons. In addition, its easy construction method would be even beneficial for the realization of the project.
The   structure   system   we   expect   is   basically   reinforced   concrete   structure.   Its   structural   mega   walls   (bookshelves walls)   act   as   columns.   With   floor   slabs,   they   will   act   as   a   truss   system.   Thus,   for   the   mechanical   design,   we   locate the   space   on   level   3   floor   for   its   easy   ventilation.   The   interior   air   flow   will   easily   resume   from   the   top   floor   to circulate   air   into   lower   floor   which   return   air   will   be   located.   The   travel   of   the   air   will   easily   flow   from   the   inner surface   of   shelves   at   walls   and   under   the   roof   area.   Plus,   the   opening   area   from   the   north   to   the   south   will   create natural ventilation of interior space. We   strongly   believe   that   those   sustainable   design   approaches   to   this   library   apparently   support   the   community well with its well lit opened, yet privately separated space, as well as its energy savings.
                     Gosan Library                   
© 2017 by TheeAe Architecture & Interior Design
Contact us for any inquires on our projects and services. info@theeae.com | Tel +852.2976.4543
TheeAe Architects Gosan Library Design Perspective
2,080 sqm 3,146 sqm Level B1 to Level 3 17m Daegu, South Korea Concept Community Library
Building Description   Site Area :             Total Building Area :       Floors:                           Height :                          Location :                           Status :  Type :                          
Design Description The   first   ideas   we   aimed   for   this   library   was   that it   should   have   private   reading   area   with   opened arcade.    In    order    to    achieve    it,    the    distance    of book   shelves   each   other   was   developed   based on   necessary   space   allocated   for   people   looking for   a   specific   book   section   and   for   people   who want   to   take   a   time   to   sit   and   enjoy   reading   in private.    By    this    arrangement,    a    unit    of    book shelves   area   was   created   and   it   is   arrayed   in   a direction to make a form of architecture.
Design Concept The   advanced   technology   of   reading   materials   by computer,    Kindle    and    even    cell‐phone    devices helps   people   easily   access   to   information   even way   much   more   than   what   library   could   provide in   last   decades.   Therefore,   the   main   function   of library    seems    to    have    a    change    in    order    to accommodate   the   current   trend   of   getting   and providing information. As   for   designing   a   new   library   in   this   era,   our design    concept    is    to    agree    that    people    are    in need   of   finding   places   to   sit   and   get   relaxed   for getting      information      from      books,      magazine, articles,   etc.   Thus,   the   expanded   program   for   the local    community    by    providing    classrooms,    and exhibition     area,     lecture     room,     semi‐private reading    areas,    digital    data    corner,    etc.    will    be another   major   change   in   current   library   system. We   believe   not   in   a   dramatic   way   but   strongly   the new    design    of    space    that    should    convey    this change   in   a   way   to   enhance   and   motivate   public to come and enjoy the use of library.
Then,   it   has   been   horizontally   inclined   each   other to     a     certain     degree     by     providing     enough entrance,     book     shelves,     semi     private     open reading   area   one   after   another.   By   doing   so,   its shape   seems   more   naturally   formed   as   books   on a   shelf.   The   space   that   we   imagine   for   the   library was   all   about   user   friendly,   so   the   space   should be    well    lighten    by    the    sun.    Hence,    a    mass    of rectangular   is   stretched   to   pass   through   the   each book   sections   to   get   a   proper   opening   with   lights from   the   sky.   Also,   parking   lot   entry   was   designed in   the   same   manner.   For   the   better   use   of   this extensive        sunlight,        we        brought        Kalwall (transparent   wall   system)   into   our   main   design elements.    Its    transparency    is    to    get    enough brightness   from   the   sun,   and   at   the   same   time, its   heat   resistance   also   good   for   a   climate   like Daegu   with   four   distinct   seasons.   In   addition,   its easy     construction     method     would     be     even beneficial for the realization of the project.
The     structure     system     we     expect     is     basically reinforced   concrete   structure.   Its   structural   mega walls    (bookshelves    walls)    act    as    columns.    With floor   slabs,   they   will   act   as   a   truss   system.   Thus, for   the   mechanical   design,   we   locate   the   space on    level    3    floor    for    its    easy    ventilation.    The interior   air   flow   will   easily   resume   from   the   top floor   to   circulate   air   into   lower   floor   which   return air   will   be   located.   The   travel   of   the   air   will   easily flow   from   the   inner   surface   of   shelves   at   walls and   under   the   roof   area.   Plus,   the   opening   area from   the   north   to   the   south   will   create   natural ventilation of interior space. We   strongly   believe   that   those   sustainable   design approaches   to   this   library   apparently   support   the community    well    with    its    well    lit    opened,    yet privately   separated   space,   as   well   as   its   energy savings.
   Gosan Library   
© 2017 by TheeAe Architecture & Interior Design
Contact us for any inquires on our projects and services. info@theeae.com | Tel +852.2976.4543