Office Tower Perspective
6,823 sqm 3,140 sqm Level 1 to Level 5 & Roof Garden 31m New Territory, Hong Kong Published
Building Description Site Area :             Total Building Area :       Floors:                           Height :    Location :                          Status :
Design Concept As   per   design   requirements   of   the   Phase   3D   design   ideas   which   are   to   create   an   innovative   iconic   architecture,   generate ingenious   and   sustainable   low   carbon   design,   and   design   the   building   which   unifies   the   Park’s   development   in   harmony   with other   buildings   in   the   Park,   a   big   challenge   is   to   reveal   the   gateway   of   Hong   Kong   Science   Park.   The   Park   is   the   place   where   the science   and   its   technology   has   been   studied   and   developed   in   Hong   Kong.   The   Ideal   symbolism   of   the   Park   is   required   to   have its   new   introduction   among   other   building   design   forms.   For   this   creation   of   the   new   icon,   our   initiation   to   design   is   crossed over   to   the   idea   of   math,   geometry,   or   even   comprehensive   symbols   to   create   a   physical   mass.   Then,   our   design   idea   has   been narrowed   down   into   a   form   that   will   mingle   those   symbols   as   well   as   the   design   requirements.   So,   we   introduce   the   ‘CUBE’,   as the new icon.  
주원교회 건축설계 디자인 / ARCHITECTURE DESIGN FOR CHURCH
The   “Cube”   has   been   evolved   in   design   process.   It   is   transformed   from   its   own   form   to   another.   In   order   to   follow   one   of   the required   design   elements,   the   form   is   oriented   toward   sun   angles   to   maximize   the   absorption   of   the   solar   energy.   The   Sun   will be   utilized   to   generate   electric   power   through   the   installed   photovoltaic   panels   on   tilted   roof   area.   So,   the   entire   electric consumption   of   the   building   will   be   covered   through   this   system   except   retail   and   coffee   area   at   level   1.   The   energy   will   be gathered to the battery installed at level 4 and level 5, and it will be closely connected to the Photovoltaic Panels installed on the same   levels.   In   addition,   inclined   facade   walls   represent   sustainable   ideas   of   the   material   uses.   It   uses   dual   layered   composite panels.   The   wall   unit   is   combined   with   light   weight   precast   composite   panel   at   exterior,   MDF   panels   at   interior,   and   low-E   dual glass   in-between.   It   will   limit   the   sun   lights   during   day   time   and   minimize   heat   transmittance   to   the   interior   space.   Furthermore, exterior   walls   are   transformed   by   its   functional   requirement   for   the   use   of   rooms   providing   balconies   and   glass   openings,   and air   ventilation   openings   at   building   core.   Thus,   the   “Cube”   is   connected   to   another   cube   (Cube   Annex).   This   is   a   transitional   form to   link   the   bridge   podium   (existing   building   design   form)   to   the   main   ‘Cube’.      This   linkage   not   only   amplifies   the   dynamic   form   of the Cube, but maintains the existing building design in harmony with the new icon as well.
We   believe   not   in   a   dramatic   way   but   practical   that   the   simple   form   of   the   cube   will   represent   the   Science   Park   to   be   the   new icon   especially   for   it   transforms   into   the   developed   shape   to   function   as   mixed-use   office   tower   so   as   for   the   ideas   of   iconic   and sustainable building for Hong Kong Science Park. 
   Cube Biomatric 
Home          Contact
© 2016 TheeAe LTD. All rights reserved.
TheeAe Design service includes interiors for office design, coffee shop design, restaurant design, lobby design, shopping mall design and for architectural works, library design, office tower design, hotel design, museum design, church design, master planning, apartment tower design, house design etc. (建築設計, 商场設計, 裝修設計, 室內設計, 辦公室設計, 辦公樓設計, 건축설계, 호텔설계, 쇼핑센터 설계, 사무소 설계)
Office Tower Perspective
6,823 sqm 3,140 sqm Level 1 to Level 5 & Roof Garden 31m New Territory, Hong Kong Published
Building Description Site Area :             Total Building Area :       Floors:                           Height :    Location :                          Status :
Design Concept As   per   design   requirements   of   the   Phase   3D   design   ideas which    are    to    create    an    innovative    iconic    architecture, generate   ingenious   and   sustainable   low   carbon   design, and     design     the     building     which     unifies     the     Park’s development    in    harmony    with    other    buildings    in    the Park,   a   big   challenge   is   to   reveal   the   gateway   of   Hong Kong    Science    Park.    The    Park    is    the    place    where    the science     and     its     technology     has     been     studied     and developed    in    Hong    Kong.    The    Ideal    symbolism    of    the Park    is    required    to    have    its    new    introduction    among other   building   design   forms.   For   this   creation   of   the   new icon,   our   initiation   to   design   is   crossed   over   to   the   idea of   math,   geometry,   or   even   comprehensive   symbols   to create   a   physical   mass.   Then,   our   design   idea   has   been narrowed    down    into    a    form    that    will    mingle    those symbols    as    well    as    the    design    requirements.    So,    we introduce the ‘CUBE’, as the new icon.  
The    “Cube”    has    been    evolved    in    design    process.    It    is transformed   from   its   own   form   to   another.   In   order   to follow   one   of   the   required   design   elements,   the   form   is oriented   toward   sun   angles   to   maximize   the   absorption of   the   solar   energy.   The   Sun   will   be   utilized   to   generate electric   power   through   the   installed   photovoltaic   panels on   tilted   roof   area.   So,   the   entire   electric   consumption   of the   building   will   be   covered   through   this   system   except retail    and    coffee    area    at    level    1.    The    energy    will    be gathered   to   the   battery   installed   at   level   4   and   level   5, and    it    will    be    closely    connected    to    the    Photovoltaic Panels   installed   on   the   same   levels.   In   addition,   inclined facade   walls   represent   sustainable   ideas   of   the   material uses.   It   uses   dual   layered   composite   panels.   The   wall unit    is    combined    with    light    weight    precast    composite panel   at   exterior,   MDF   panels   at   interior,   and   low-E   dual glass   in-between.   It   will   limit   the   sun   lights   during   day time    and    minimize    heat    transmittance    to    the    interior space.   Furthermore,   exterior   walls   are   transformed   by its     functional     requirement     for     the     use     of     rooms providing     balconies     and     glass     openings,     and     air ventilation   openings   at   building   core.   Thus,   the   “Cube”   is connected    to    another    cube    (Cube    Annex).    This    is    a transitional    form    to    link    the    bridge    podium    (existing building   design   form)   to   the   main   ‘Cube’.      This   linkage not   only   amplifies   the   dynamic   form   of   the   Cube,   but maintains   the   existing   building   design   in   harmony   with the new icon as well.
We   believe   not   in   a   dramatic   way   but   practical   that   the simple   form   of   the   cube   will   represent   the   Science   Park to   be   the   new   icon   especially   for   it   transforms   into   the developed   shape   to   function   as   mixed-use   office   tower so   as   for   the   ideas   of   iconic   and   sustainable   building   for Hong Kong Science Park. 
    Cube Biomatric   
Home   Project          Contact
© 2016 TheeAe LTD. All rights reserved.